3 specifieke tips: Motorafstemming en esthetische afstelling

“Tuning” kan gezien worden als het verbeteren van de algemene prestaties van het voertuig van de behoeften van de gebruiker. Bij het afstellen kunnen sommige gebruikers een verkeerde gedachte hebben die ertoe kan leiden dat ze de verkeerde onderdelen voor hun behoeften monteren. Daarom is het belangrijk dat de gebruiker weet “wat zijn doel/doel” is en “welke onderdelen nodig zijn” om dit doel te bereiken. Chiptuning kan ik veel verschillende mogelijkheden en in verschillende stages.

Een van de eenvoudigste en meest efficiënte methoden om het aspect van een auto te verbeteren is het toevoegen van autobehang. Het is gemakkelijk, snel, en, nog belangrijker, het is heel betaalbaar. Er zijn brede reeksen van kleuren, stijlen en patronen die uw auto kunnen aanpassen de manier waarop u wenst.

Als u op zoek bent naar meer vermogen toe te voegen, dan moet u niet springen naar de conclusie dat de passende uitlaten en inductie kits zijn de enige beschikbare oplossing. In feite, ze zijn een geweldige oplossing, maar u moet veel meer dan dat, zoals nieuwe en geoptimaliseerde remmen, plus de vering tuning. Dus, in het algemeen, zorg ervoor dat u rekening houdt met alle extra en noodzakelijke elementen voordat u een beslissing neemt.

Als het doel is om het optimale motorvermogen te bereiken, dan zijn er enkele eenvoudige en effectieve trucs die u kunt toepassen. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat er geen luchtlekken zijn. Hoe dat kan? U kunt dit controleren met behulp van enkele siliconenkitten, die op de carburator moeten worden aangebracht. Ten tweede moet u de eerste drie keer de temperatuur van de motor rond de 150 graden houden als u brandstoftanks draait en vervolgens de temperatuur van de motor rond de 200 graden houden.

Waarop te letten

De algemene prestaties stellen “veiligheid voorop” en verbeteren de drie basisprincipes van de prestaties van het voertuig, “versnellen, draaien, vertragen” met de juiste balans tussen de drie elementen. Door het verhogen van het motorvermogen kunnen bijvoorbeeld onvolkomenheden in de remmen of ophanging worden gevoeld die voorheen niet merkbaar waren. Ook bij een verhoging van het motorvermogen bij hoge toerentallen (tpm), als het vermogen bij lage tot middelhoge toerentallen hetzelfde blijft als voorheen, kan de bestuurder zich door de verandering in de vermogensafgifte-eigenschappen de illusie wanen dat het vermogen van het voertuig bij lage tot middelhoge toerentallen is afgenomen. Het vervangen van slechts één onderdeel kan de spanning verhogen en andere onderdelen beschadigen en daarom is het essentieel om de juiste balans te behouden bij het afstellen om de prestaties veilig te verbeteren. Het wordt daarom ook aangeraden om een specialist zoals Vagtechniek raad te plegen over de mogelijkheden voor uw auto.