3 tips om u op weg te helpen bij het ontwerpen van auto wrappings

Auto wrap folie is een erg populair design product voor kleine bedrijven. De zijkant van hun voertuigen is een geweldige advertentieruimte die door veel mensen zal worden gezien. Het is eigenlijk een mobiel reclamebord met advertentieruimte dat een bedrijfseigenaar maar één keer hoeft te betalen.

Veel voertuig wraps zijn gemaakt van grote, bedrukte vinylstickers die op het oppervlak van het voertuig worden aangebracht. Het ontwerpen van deze effectieve advertenties kan echter een beetje ingewikkeld zijn. Elke ontwerper die besluit een wrapproject uit te voeren, moet op zijn minst een gemiddeld vaardigheidsniveau hebben met standaard grafische ontwerpprogramma’s en hun onderzoek doen voordat ze erin springen. Hieronder bespreken we het basisproces voor het ontwerpen van printklare wikkelbestanden en hoe u deze aan uw klant kunt bezorgen.

Voorbereiding

Voordat u zelfs maar iets gaat ontwerpen, moet u een nauwkeurig sjabloon hebben. Het is cruciaal om de ontwerpen te maken op een nauwkeurig sjabloonbestand van het voertuig van uw klant om een ​​ontwerp te maken dat op schaal en zo printklaar mogelijk is. 

Inspiratie 

Nu je alle technische informatie bij de hand hebt, is het tijd om na te denken over hoe je de droom van een auto wrap van je klant kunt realiseren! Het is altijd een goed idee om het ontwerp van een wrap folie eenvoudig te houden, vooral als het een advertentie voor het bedrijf van uw klant is. Hoewel het niet wordt aanbevolen, houden veel klanten van foto’s in het ontwerp van de wrap. Als dat is wat ze willen, moeten afbeeldingen met een zeer hoge resolutie worden verkregen en gekocht. Het voertuig van uw klant rijdt mogelijk 80 km op de snelweg, dus u moet ervoor zorgen dat de boodschap van het merk binnen enkele seconden kan worden gelezen.

Het ontwerp

Zorg ervoor dat elke mockup die u maakt, eenvoudig opnieuw kan worden gemaakt of op de sjabloonbestanden kan worden toegepast voordat u deze aan uw klant laat zien. Mockups zijn geweldig om uw klant te laten zien hoe het ontwerp er in het echt uit zou kunnen zien en om hun goedkeuring te krijgen voor het uiteindelijke ontwerp. Het is echter belangrijk om hun verwachtingen op de juiste manier te beheren door ze ontwerpen te laten zien die in het echte leven kunnen worden geïmplementeerd. Het zal niet 100% overeenkomen met hoe het eruit zal zien op de echte auto, maar het zal het gemakkelijker maken om te visualiseren hoe afbeeldingen eruitzien wanneer ze elkaar ontmoeten op hoeken en ronde oppervlakken van de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *