5 belangrijke tips voor je eerste rijles

Vroeg of laat is het een keer zover: je eerste rijles. Of je nou gaat voor een normale rijles of een specialistische opleiding van PDS Rijopleidingen, het is en blijft ontzettend spannend. Bij een gemiddeld mens veroorzaken de woorden fileparkeren en schakelen dan ook aardig wat zweet. Gelukkig zijn wij er om je een handje op weg te helpen! Met behulp van de volgende tips ben jij binnen een mum van tijd een ware koning op de weg.

1. Blijf kalm

Rust kan je redden. En dat is echt zo. Het is helemaal niet gek dat je voor de eerste keer ontzettend zenuwachtig bent. Don’t worry er zit een ervaren rij instructeur naast je die je alles leert en zal zorgen dat je weer veilig thuiskomt. Blijf rustig en probeer juist te genieten van het autorijden. Je hebt het straks allemaal zelf in de hand en kunt gaan en staan waar je maar wilt. En onthoud goed: iedereen heeft deze eerste keer een keer meegemaakt!

2. Fouten maken is niet erg

Het heet niet voor niets rijles. Niemand weet de eerste keer hoe je moet schakelen, waar al die knopjes voor zijn en niemand kan na één keer achteruit inparkeren. Cliché maar waar’; oefening baart kunst. Het is dus helemaal niet erg om fouten te maken. Daar leer je alleen maar van.

3. Stel vragen

Wanneer je iets niet weet of niet helemaal snapt, vraag dit dan meteen. Wees nieuwsgierig. Je rij instructeur helpt je graag en je zal er zelf een stuk rustiger van worden. Je kunt beter vragen stellen, dan iets doen waarvan je eigenlijk niet weet hoe het moet en het daarom telkens verkeerd doen.

4. Begin alvast met je theorie

Dit kan echt ontzettend helpen. Hoe meer je al weet over het verkeer, hoe zelfverzekerder je namelijk zal zijn. Bovendien zal je tijdens het rijden merken dat je de theorie ook sneller oppakt en dat is natuurlijk een ontzettend fijn gevoel!

5. Last but not least

Omdat we weten dat iedereen dit zich afvraagt. Links: koppeling, midden: rem, rechts: gas.