5 tips om in een keer je rijbewijs te halen

Wanneer je gaat beginnen aan je rijbewijs, wil je dit natuurlijk het liefst allemaal in een keer zien te halen. Wanneer je dit niet in een keer haalt is het ook niet een groot probleem, alleen blijven er kosten bij komen en zo kan het je een hoop geld gaan kosten. Met de juiste tips en tricks kan iedereen zijn rijbewijs in een keer halen.

Tip 1: Volg een dagcursus voor je theorie

Voordat je mag afrijden bij een rijschool zoals Rijschool Gouda moet je eerst je theorie hebben behaald. De meeste mensen hebben het meest moeite met het halen van hun theorie, dit is een kwestie van leren en alles goed onthouden. Heb jij moeite met het leren van de theorie?, twijfel dan niet en schrijf je zelf in voor een dagcursus. Je leert hier  binnen één dag alles wat je moet weten voor je theorie. (De kosten van een dagcursus verschillen per instantie maar zitten meestal rond de 100 euro, dit is exclusief de CBR-Theorie kosten).

Tip 2: Neem genoeg rijlessen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat overbodig te veel lessen gaat nemen, maar het is meestal wel slim om 1 tot 3 lessen extra te nemen. Wanneer je een paar extra lessen neemt, dan zorgt dit ervoor dat je je tijdens je rijexamen goed op je gemak voelt.

Tip 3: Plan je rijexamen in buiten de spits

Je kunt het beste je rijexamen inplannen buiten de spits, hierdoor is het rustiger op de weg en zul je dus minder snel fouten maken en dit leidt tot een grotere slagingskans. De meeste mensen willen het liefst rond 10:00 hun rijexamen afleggen, dit komt doordat het net buiten de spits valt en omdat je niet de hele dag hoeft te stressen en je bent het meest alert rond deze tijd. 

Tip 4: Blijf rustig tijdens je rijexamen

Bij het rijexamen gaan veel mensen overbodig stressen, dit is logisch maar helemaal niet nodig. Je moet het rijexamen gewoon zien als een autorit, de afgelopen weken / maanden heb je als het goed is al heel wat rijlessen gevolgd en dit moet op dit moment goed gaan. Stress niet te veel omdat het je examen is en doe gewoon lekker je ding, dan komt het zeker goed. Bij Rijschool Oudewater leer je hoe je rustig om moet gaan met bepaalde situaties en zo kun je jezelf dus al voor een deel voorbereiden.

Tip 5: Plan je laatste rijles in voor je examen

Het is verstandig om je laatste rijles in te plannen, net voordat je je rijexamen moet afleggen. Als je dit doet zorgt het ervoor dat je alvast warmgedraaid bent voor je rijexamen, je hebt al achter het stuur gezeten en nu zullen je zenuwen ook wat minder zijn. Let daarom goed op wanneer je je laatste rijles inplant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *