Accu’s vervang en plaats je gemakkelijk zelf

Accu’s vervang en plaats je gemakkelijk zelf

Het starten van de auto is iets vanzelfsprekends. Je draait de sleutel om en de auto draait. Zo zou het moeten zijn inderdaad, maar dan moet de accu van de auto wel goed functioneren. Accu’s zijn essentieel voor het starten van de auto. Ook accu’s hebben echter niet het eeuwige leven en moeten op een bepaald moment vervangen worden. Dat moment kun je aan zien komen. Merk je dat de accu zwakker wordt? Aarzel niet en vervang de accu. Dan weet je zeker dat jouw auto elke dag gewoon start.

Accu’s worden door het vele laden en ontladen op den duur zwakker

Dat accu's op een bepaald moment zwakker worden en aan vervanging toe zijn, is logisch. Het heeft te maken met het laden en ontladen. Je merkt ook dat de accu zwakker wordt. De auto zal dan wat moeilijker starten en wat langzamer op gang komen. Het zijn signalen dat de accu aan vervanging toe is, iets wat zeker ook het geval is wanneer je na het starten alleen een tikkend geluid hoort. Dat accu’s zwakker worden kun je ook aflezen aan de zwakker brandende verlichting. 

Het verwijderen en plaats van een nieuwe accu is een kleine moeite

Schrale troost als jouw accu zwakker wordt en aan vervanging toe is; er zijn accu’s voldoende beschikbaar. Het is bij de aanschaf van een nieuwe accu belangrijk zaken als de afmeting van de accu, de reservecapaciteit en de koudestart waarde goed in de gaten te houden. Accu’s heb je in verschillende afmetingen en de positie van de polen kan per accu verschillen. Wat betreft maat en vorm is het vaak verstandig de oude accu als voorbeeld aan te houden. Het vervangen van accu’s kan iedereen. Je draait de min klemmen los, maakt dan de plus klem los en als derde de montagebeugel. Vervolgens kun je de oude accu uit de auto tillen. Nadat je het lege deel schoongemaakt hebt, plaats je de nieuwe accu. Je monteert dan eerst de beugel, dan de plus pool en vervolgens de min pool. Meer is het niet.

De onmisbare accu

Zoals gezegd is het aanbod accu’s indrukwekkend groot. Er is een groot aantal aanbieders die allemaal een volgens eigen zeggen unieke accu bieden. Er zit nog best veel prijsverschil tussen de uitvoeringen. Op basis van het aantal kilometers dat je rijdt, het soort auto dat je rijdt en op basis van ervaringen die je met een aanbieder hebt koop je gemakkelijk een nieuwe en voor iedereen onmisbare accu.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *