Alles wat je wilt weten over shortlease

Iedereen kent het zakelijk of particulier leasen van een auto. Sinds enige tijd is er ook een nieuwe variant in de verhuurbranche: shortlease. Shortlease is een nieuwe lease variant die niet alleen populair is bij ondernemers, maar ook bij particulieren. Alleen wat houdt het eigenlijk in? En wat zijn de voordelen? In deze blog vertellen wij het antwoord!

Wat is shortlease?

Shortlease is het flexibel huren van nieuwe of tweedehands auto’s voor middellange termijn tegen scherpe tarieven. Wanneer je een auto nodig hebt voor korte termijn is het verstandiger om voor autohuur te gaan. Heb je een auto nodig voor enkele maanden en weet je nog niet weet wanneer deze niet meer nodig is? Dan is shortlease de ideale oplossing. Shortlease is een vorm van leasen die draait om gemak. Je spreekt een vast bedrag per maand af met de betreffende leasemaatschappij. Naast dit bedrag ben je enkel verantwoordelijk voor de benzine. De leasemaatschappij verzorgt alle andere zaken als verzekering, belasting en onderhoud. Bovendien kan je het contract gemakkelijk en op korte termijn beëindigen.

Wat zijn de voordelen van shortlease?

Of je slechts tijdelijk of voor langere periode een auto nodig hebt, shortlease biedt veel voordelen. Met shortlease zit je namelijk niet aan een langlopend contract vast. Bij verandering van de situatie of omstandigheden kan de auto hier ook gemakkelijk op aangepast worden. Bovendien kost het tegenwoordig niet veel meer dan het normale leasen. Een ander voordeel is dat je veel minder zorgen hebt. Onderhoud, reparaties, verzekering en vergunningen zijn immers voor rekening van de leasemaatschappij. Dat betekent meer geld en tijd voor andere dingen. Ook kan je meestal meteen wegrijden. Bij de meeste maatschappijen hoef je namelijk niet een aantal maanden te wachten op je leaseauto, omdat het om occasions gaat. Vaak kun je zelfs de volgende dag al rijden mocht dat nodig zijn.

Verschil shortlease en financial lease

Het verschil met financial lease is dat je bij shortlease uiteindelijk geen eigenaar wordt van de auto. Ongeacht hoeveel maanden je een auto huurt. Bij financial lease betaal je je auto als het ware in delen. Iedere maand betaal je een vast bedrag voor de auto en daarnaast ook de verzekering, belasting en onderhoud. Na afloop van het contract ben je de eigenaar van de betreffende auto. Ben jij nog op zoek naar de goedkoopste shortlease? Kijk dan snel bij Leasedeals voor de beste aanbiedingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *