Auto importeren? Dit moet je weten.

Als je een nieuwe auto wilt kopen zijn er natuurlijk verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je natuurlijk een gaan voor een splinternieuwe auto bij de dealer, een occasion of kopen bij een particulier. Een optie die veel mensen vaak vergeten is het importeren van een auto uit het buitenland. Het importeren uit bijvoorbeeld Duitsland heeft een hoop voordelen, maar er zijn wel een aantal dingen die je moet weten. In dit artikel zullen we je hiervan op de hoogte brengen.

Het is vaak een stuk goedkoper

Een geïmporteerde auto is vaak een stuk goedkoper in aanschaf. Dit heeft er vooral mee te maken dat bijvoorbeeld in Duitsland, waar veel geimporteerde autos vandaan komen het aantal autos op de markt veel groter is. Doordat het aanbod een stuk groter is dan in Nederland worden de auto’s voor een scherpe prijs aangeboden. Zo kun je dus veel meer auto krijgen voor je geld als je naar Duitsland gaat.

Hoe werkt het importeren zelf?

Als je een auto gaat importeren zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Je kunt bijvoorbeeld vooraf al je BPM berekenen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast moet de auto door de RDW gekeurd worden, anders kun je geen Nederlands kenteken krijgen. Als je de auto dus wilt invoeren zal je een tijdelijk kenteken moeten hebben of hij moet vervoerd worden.

Al met al weegt de extra moeite die je moet doen vaak op tegen het financiële voordeel wat je kunt behalen met het importeren van je auto. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden bekijk dan zeker ook even deze pagina over het importeren van een auto uit Duitsland!