De voor- en nadelen van leasen op een rijtje!

Het leasen van een auto wordt steeds populairder en dat is ook niet zo gek wat een auto leasen heeft behoorlijk wat voordelen. Zo ben je zowel op privé als zakelijk niveau soms best voordelig uit. Toch brengt leasen ook zo zijn nadelen met zich mee. Of deze nadelen opwegen tegen de voordelen? Dat kun je het beste zelf bepalen. Daarom hebben we alle voordelen en nadelen van leasen hier voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van een auto leasen

Als je een auto wilt leasen bestaat er altijd de mogelijkheid tot private leasen of tot zakelijk leasen. Bij private lease gebruik je de auto voor privé gebruik en bij zakelijk leasen wordt de auto voornamelijk gebruikt voor zakelijke doeleinden. In dit blog zullen we voornamelijk de voordelen van het private leasen bespreken. De voordelen van private leasen zijn onder andere dat je niet zelf een auto hoeft te kopen. Je hoeft dus niet een hoop spaargeld op je bank te hebben staan en je hoeft ook geen lening af te sluiten om een hoog bedrag te kunnen betalen. Leasen kan in veel gevallen al vanaf honderd euro per maand. Het is dus relatief goedkoop, goedkoper dan je in vele gevallen zal denken. Daarnaast heb je altijd zekerheid dat je een auto tot je beschikking hebt. Heb je problemen met je huidige auto? Dan wordt er in de meeste gevallen meteen vervanging voor je geregeld terwijl dit met een eigen auto bijna nooit het geval is. Ook ben je direct verzekerd tegen schade en je hebt je autokosten inzichtelijk. Op deze manier weet je precies wat je maandelijks kwijt bent aan je autokosten zonder dat dit je een hoop moeite kost.

De nadelen van een auto leasen

Natuurlijk zitten er ook enkele nadelen aan het leasen van een auto. Zo heb je bijvoorbeeld een contract afgesloten voor een bepaalde periode. Wil je eerder dan deze periode van je contract af? Dan zul je contractbreuk moeten plegen en dit kan soms zeer kostbaar zijn al zijn er tegenwoordig ook steeds meer aanbieders die contracten voor een kortere termijn kunnen en willen afsluiten. Een ander nadeel kan een beperkte hypotheek zijn. Een auto leasen is namelijk een lening en kan effect hebben op de hoogte van je hypotheek. Daarnaast kan het juist een dure aangelegenheid zijn als je de auto maar relatief weinig gebruik. En neem je een lease auto met een maximale no-claim verzekering? Ook dan kunnen de kosten flink oplopen waardoor een auto leasen alsnog helemaal niet goedkoper voor je uitkomt.