De Mercedes 300SL

De Mercedes-Benz 300SL is misschien wel de meest iconische auto ooit gebouwd. De eerste modellen werden in 1954 gebouwd en de productie werd gestopt 1957. Er waren op dat moment 1400 auto’s geproduceerd. De auto is gebaseerd op de Mercedes-Benz 300 SLR dit was een auto die was gemaakt voor races. De auto was bloedsnel en heeft ook het record van de mille miglia gevestigd in 1954.

De auto is bekend geworden door haar vleugeldeuren of Gullwing deuren, de auto werd gemaakt om het enthousiasme rond de raceauto te vervullen met een speciale auto. De eerste auto’s hadden 175 pk en hadden een topsnelheid van 225 km per uur. De auto was zo populair dat Mercedes er meer ging produceren. Deze nieuwe modellen hadden 215 pk en konden tot wel 269 km per uur gaan. Van nul naar honderd kilometer per uur deed de auto in 9 seconden. Deze statistieken waren uitzonderlijk voor de tijd en mede hierdoor kan je met deze auto nog steeds een redelijk competitieve tijd zetten op een circuit. 

In 1957 kwam Mercedes met een nieuwe 300SL, de 300SL roadster. Deze auto had in plaats van de karakteristieke deuren normale deuren. Ook had de auto geen dak. Deze auto reed minder sportief dan zijn voorganger en was meer gefocust op comfort. Beide auto’s zijn tegenwoordig behoorlijk waardevol. Prijzen van deze museumstukken gaan tegenwoordig voor nette exemplaren ver boven de miljoen euro. Er is zelfs een speciale uitvoering met weinig kilometers verkocht voor meer dan 3,5 miljoen euro.
Heb je een 300SL of een andere mooie auto waar je niet teveel mee wil rijden, maar je wil wel met de auto in Spanje rijden. Dan kun jij je auto toevertrouwen aan Transporting wheels, zij zijn de specialist voor autotransport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *