De voordelen van een motorscooter

Ze worden steeds populairder; motorscooters. Dit vervoersmiddel heeft dan ook de nodige voordelen. Twijfel je om er een aan te schaffen? In dit blog proberen wij jouw twijfels zoveel mogelijk weg te nemen. Je vindt hier namelijk alle voordelen van de motorscooter. Maar, voor je een motorscooter aanschaft, is een goede verzekering natuurlijk een must. Sluit daarom een speciale motorscooter verzekering af! Bijvoorbeeld bij Direct Motor Verzekeren.

Wat is een motorscooter?

Voor we beginnen met het benoemen van de voordelen van de motorscooter, is het handig om eerst goed uit te leggen wat een motorscooter precies is. Motorscooters zijn eigenlijk een combinatie tussen een motor en een scooter. Meestal lijkt een motorscooter meer op een scooter qua uiterlijke kenmerken. De innerlijke kenmerken heeft de motorscooter dan weer meer van de motor. De cilinderinhoud van de motorscooter begint namelijk vanaf 50cc, waarbij de meeste worden verkocht vanaf 125 cc.

Je hebt dus wel een motorrijbewijs nodig voor het besturen van een motorscooter, tenzij je een Piaggio MP3, Gilera Fuoco of Can-Am Spyder bezit. Dit zijn driewielers waarop je met enkel een autorijbewijs mag rijden.

De voordelen van een motorscooter

Geen files

Een motorscooter manoeuvreer je overal gemakkelijk doorheen. Je hebt daardoor weinig last van files, maar je kunt jezelf wel snel verplaatsen via bijvoorbeeld de autosnelweg.

Overal parkeren

Waar het met de auto soms een drama kan zijn qua parkeren – met name in de grote steden- heb je hier met een motorscooter geen last van. Net zoals bij een scooter kun je deze bijna overal kwijt.

Veel opbergruimte

Diverse motorscooters hebben een groot opbergvak onder het zadel. Ideaal voor boodschappen of werkspullen.

Goedkoper dan een motor

Je vraagt je misschien af waarom je niet net zo goed een motor kunt kopen. Al bovenstaande voordelen gelden immers ook voor een motor. En daarnaast moet je voor een motorscooter ook een motorrijbewijs hebben. Nou, een motorscooter is zowel in de aanschaf als qua gebruik goedkoper dan vele motoren. Daarnaast ligt het brandstofverbruik ook lager – een motorscooter is dus zuiniger. Dat scheelt ook aanzienlijk in de kosten.

Niet meer schakelen

En dan last but not least: waar je bij een motor moet schakelen, is dit bij een motorscooter niet het geval. Super relaxed dus. Gas opentrekken en gaan!