Een auto kopen, huren of leasen?

Heb je momenteel geen auto tot je beschikking en wil je wel graag een auto? Dan kun je kiezen uit een auto huren, kopen of leasen. Voor iedere situatie is er een voordelige vorm. Ben je benieuwd of het voor jou voordelig is een auto te kopen of juist te leasen of huren? Lees dan verder in dit artikel.

Voordelig een auto kopen, leasen of huren?

Een auto aanschaffen kan een behoorlijk kostenplaatje met zich meebrengen. Vooral wanneer je een nieuwe auto zou willen kan dit oplopen in de papieren. Vaak wordt er daarom gekozen voor het leasen of huren van een auto. Natuurlijk zijn er net zoals bij het aanschaffen van een auto ook voor- en nadelen verbonden aan het huren of leasen van een auto. Je leest hier meer over deze voor- en nadelen en welke vorm het voordeligst is in welke situatie.

Nieuwe auto aanschaffen

Zoals hierboven beschreven kan een nieuwe auto behoorlijk duur uitvallen. Toch kan dit in sommige gevallen toch voordeliger zijn dan een auto huren of leasen. Wanneer je voor een gebruikte auto kiest zul je al snel zien dat de kosten een aanzienlijk stuk lager liggen dan bij een nieuwe auto. De meeste auto’s worden door particulieren aangeschaft, deze worden gekocht voor hun privéritjes waardoor er niet gekeken wordt of de auto zichzelf ook terugverdiend in tegenstelling tot bedrijfsauto’s. Wanneer de oude auto ingeruild wordt is de aanschaf van een andere auto ook minder ingrijpend. Voor meer informatie, kom gerust eens langs bij Otto Voortman, hét Autobedrijf in Rijssen.

Nieuwe auto leasen

Vooral voor bedrijven is het aantrekkelijk om auto’s te leasen. Er zijn kosten aftrekbaar en de investering is minder ingrijpend dan wanneer er een nieuwe auto aangeschaft wordt. Ook bij het leasen kunnen er kosten bespaard worden, let daarom op het volgende:

Hoe populair is de auto die je wilt leasen? Hoe populairder de auto is, hoe hoger de leasekosten zullen zijn
Wat zijn de maandelijkse kosten? En wat brengt de auto maandelijks op?
Hoe groot is het risico dat de auto beschadigd? In de bouw is dit een aanzienlijk stuk hoger dan voor een accountmanager
Lease je graag een nieuwe of een gebruikte auto?

Auto huren

Een auto huren is vaak voordelig als het gaat om een korte periode. Denk bijvoorbeeld aan een weekend weg of voor een dagje weg. Ook wanneer je een maand een auto nodig hebt is huren voordeliger dan een auto aanschaffen of leasen. Wanneer je een auto gaat huren is het belangrijk om dealers te vergelijken. Bij Quality Car Rent kun je altijd voordelig auto’s huren voor een scherpe prijs.