Een auto leasen. Hoe gaat dat?

Je bent van plan om een auto voor een lange tijd te leasen of voor korte tijd (shortlease) te leasen. Dit laatste is bijvoorbeeld handig als je niet vast wil zitten aan langlopende leasecontracten. Heel begrijpelijk. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste auto vindt om te leasen? De keuze is reuze en de mogelijkheden zijn oneindig. Dit kan het allemaal wat lastiger maken.

Merken

Er zijn veel verschillende merken van auto’s. Welke past bij jou? Het is een kwestie van wat je zoekt in een auto. Er zijn enorm veel merken, denk bijvoorbeeld aan een Audi, Mercedes, BMW private lease, een Jaguar, Volkswagen zakelijke lease, Skoda, Ford of kies je toch voor Renault shortlease? Kijk goed rond op het internet om te informeren of vraag een brochure aan bij een leasemaatschappij om erachter te komen welke merken er beschikbaar zijn en wat de mogelijkheden zijn met het budget wat je hebt.

Particulier

Als particulier is het mogelijk om een auto te leasen, zowel normale leasen als shortlease. Dit is een hele uitkomst voor veel mensen, omdat de voordelen van lease groot zijn. Het ligt er natuurlijk ook wel aan wat je van plan bent te doen met de auto. Maak je bijvoorbeeld privé veel kilometers of wil je graag genieten van de voordelen van een nieuwe auto en toch niet te veel betalen? Het voordeel van private leasen ten opzichte van het kopen van een auto is dat je met private lease een nieuwe auto rijdt en daarnaast een vast bedrag per maand betaalt. In dit bedrag zit wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie vaak inbegrepen. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar te tanken!

Zakelijk leasen

Het leasen van een auto met zakelijke doeleinden is op zijn beurt weer voordelig voor zakelijke rijders. Zakelijke leaserijders hebben het voordeel dat ze economisch gezien eigenaar zijn van de auto, waardoor het fiscaal aftrekbaar is. Daarnaast is het ook zo dat zakelijke rijders ook een vast bedrag maandelijks betalen voor wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie. Ook is het natuurlijk een goede manier om op een goede en representatieve manier bij je klanten aan te komen. Je kunt daarnaast kiezen voor een nieuwe of gebruikte auto. Dit kan veel in prijs schelen. Natuurlijk heeft dit ook voordelen en nadelen. De prijs is minder, maar dan heb je ook weer een minder nieuwe auto welke misschien niet de opties of extra’s heeft die je zelf wil.