Een deuk in je bumper herstellen

Zelfs als je je auto ergens geparkeerd hebt kan er toch een deuk in je bumper ontstaan. Iemand die wat onvoorzichtig is weggereden kan jouw auto hebben geraakt, met de nodige schade tot gevolg. Zelfs een flinke deuk kan bij AAS Dagherstel in slechts één dag worden weggewerkt. De maximum grootte van de deuk mag 15 centimeter zijn. Bij een deuk in je bumper is meestal ook sprake van lakschade. Ook die kan bij AAS Dagherstel worden hersteld. Het uitdeuken en overspuiten van de beschadigde plek kost € 419,00. De monteur bepaalt of de deuk in je bumper onder deze categorie schade valt.

deuk in je bumper

Hoe wordt een deuk in je bumper gerepareerd?

Het wegwerken van een deuk gebeurt altijd volgens een vaste procedure. Eerst wordt het ingedeukte deel met speciaal materiaal teruggeduwd. Dan is de deuk op zich al verdwenen, maar er is dan nog wel sprake van lakschade. Die wordt met de methode spotrepair behandeld. Dat betekent dat het beschadigde deel van de bumper eerst wordt geschuurd. Daarna wordt er een laag grondlak aangebracht. Dan wordt de juiste kleur lak bij je auto gezocht en krijgt de beschadigde plek een nieuwe laag lak. Een flinke poetsbeurt zorgt ervoor dat de deuk in je bumper helemaal onzichtbaar is weggewerkt.

Geen discussies over een deuk in je bumper

Op de website van AAS Dagherstel staat een handige tool, waarmee je zelf kunt bepalen tot welke categorie beschadigingen jouw gedeukte bumper behoort. Op basis van de gegevens die je in deze tool invoert wordt een behandeling voorgesteld. Als je je auto voor de reparatie hebt langsgebracht zal een monteur eerst bekijken of dat wel de juiste behandeling is. Zijn vakmanschap geeft uiteindelijk de doorslag voor de manier waarop jouw auto wordt gerepareerd. Daarover is geen discussie mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *