Een tweedehands auto is geen slechte investering

Een nieuwe auto kopen is vaak een flinke aanslag op je rekening. De waarde van een nieuwe auto gaat ook erg snel naar beneden en je zal hier erg weinig aan over houden. Daarom wordt er steeds vaak gekeken naar een occasion in Zwolle in plaats van een nieuwe auto.

Een tweedehands auto kopen is dus gewoon een stuk goedkoper. Maar waar let ik op bij het kopen van occassion? In deze blog leggen wij het je uit.

Een nieuwe auto of tweedehands?

Een nieuwe auto is natuurlijk een stuk duurder dan een tweedehands auto. De afschrijving is enorm want de meeste nieuwe autos zijn na een jaar of 5 al 50 procent minder waard dan de aanschafprijs. De verzekeringskosten zijn vaak ook een stuk hoger bij een nieuwe auto. Een tweedehands auto zit door de lage aanschafprijs is een hogere verzekeringsklasse. Het nadeel van een occasion auto is wel dat deze vaak niet over de nieuwste technische snufjes beschikt en minder zuinig rijdt. Uit onderzoek is gebleken dat een tweedehandsauto gewoon een stuk minder kost dan een nieuwe.  

Waar ben je naar op zoek?

Een auto kopen is vaak een grote uitgave en je wilt hier natuurlijk geen fouten in maken. Je hebt hard gewerkt voor je geld en wilt dit goed uitgaven. Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe auto moet je eerst weten waar je naar op zoek bent. Wat voor soort auto wil je? Wat is het budget? Wat moet de auto kunnen? Als je dit weet kan je op zoek gaan naar een occasion bij jou in de regio. Woon je in Zwolle? Kijk dan eens naar een occasion in Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *