Het belang van een goede autoverzekering voor een rijschool

Rijschoolhouders geven les aan mensen die hun rijbewijs nog niet hebben. Over het algemeen zijn mensen die hun rijbewijs willen halen nog vrij jong. Al is de laatste jaren wel de trend dat mensen op steeds latere leeftijd hun rijbewijs halen. Waar vroeger 19 jaar nog de gemiddelde leeftijd was om een rijbewijs te halen is dat afgelopen decennium opgelopen tot 25 jaar. Maar desalniettemin hebben mensen die rijles nemen een ding gemeen. Het zijn nog onervaren bestuurders. En wat hebben onervaren bestuurders gemeen? Juist, dat ze vaker brokken maken dan mensen die al jaren hun rijbewijs hebben. Ook al kan de rij-instructeur ingrijpen met zijn eigen pedalen, ongelukken zijn nooit helemaal te voorkomen. Een rijschool autoverzekering is dan ook geen overbodige luxe. Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Lees snel verder!

Waarom een rijschool autoverzekering?

Naast het feit dat een rijschool autoverzekering verplicht is om les te kunnen geven, is het natuurlijk ook een fijne gedachte om je niet druk te hoeven maken om eventuele schade die je kan oplopen. Let er echter goed op dat er verschillende verzekeringen zijn. Zo kan je een WA verzekering afsluiten. Maar een WA verzekering biedt slechts beperkte cascodekking. Verstandiger is het dan om een Allrisk verzekering af te sluiten. Deze biedt volledige cascodekking. Aangezien de lesauto letterlijk je bron van inkomen is, kan je die maar zo goed mogelijk verzekerd hebben.

En let hier goed op

Naast de aangeraden Allrisk verzekering moet een rijschool nog een extra verzekering hebben. De schadeverzekering inzittenden (SVI) wordt dan ook met klem aangeraden door het CBR. Dat zit zo: als rij-instructeur ben je namelijk juridisch gezien de bestuurder van de auto. Dus ook als de leerling een ongeluk veroorzaakt, ben je zelf aansprakelijk. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat je dan ook de leerling verzekerd hebt bij eventuele letselschade.