Hoe kies ik de juiste rijschool?

Je rijbewijs halen is natuurlijk geen makkelijke opgave. Met hoeveel plezier en gemak je je papiertje haalt is voor een groot deel afhankelijk van welke rijschool je kiest. Dit is dus ook geen makkelijke keuze. Hier zijn wat tips om ervoor te zorgen dat jij de juiste rijschool kiest en zo binnen no-time je rijbewijs haalt!

Bekijk het slagingspercentage

Het is erg belangrijk om op internet even te checken wat het slagingspercentage van de desbetreffende rijschool precies is. Dit is het percentage van examenkandidaten die in één keer slagen voor hun praktijkexamen en kan per rijschool heel verschillend zijn. Vergeet dus niet hier onderzoek naar te doen, want het is een een goede indicator van hoe goed de rijschool is.

Lengte van de rijles

De lengte van een rijles kan per rijschool verschillen. Sommige rijscholen hebben lessen van bijvoorbeeld 60 minuten, terwijl andere rijscholen 90 minuten aanhouden. Als je iemand bent die zich niet lang kan concentreren, is het niet verstandig om een rijschool te kiezen die rijlessen van 90 minuten geeft, want dan heb je de halve rijles geen concentratie en ben je geld aan het weggooien. 

Doe een proefles

Heb je het idee dat je de juiste rijschool hebt gekozen, maar ben je nog niet 100% zeker over je keuze? Doe dan een proefles bij die rijschool. Zo proef je de sfeer die er hangt, zonder dat je er meteen aan vastzit. Kijk of je een klik met de instructeur hebt en of zijn of haar lesstijl je bevalt. Iedereen heeft namelijk andere behoeften als het aankomt op rijlessen. Meestal zijn proeflessen gratis, dus schuw niet om zo’n les aan te vragen.
Wil je zeker weten dat je de juiste keuze hebt gemaakt voor een rijschool? Rijschool Doen biedt professionele en persoonlijke begeleiding, zodat jij zonder stress je rijbewijs haalt. Daar zit je dus zit je sowieso goed!