Hoe kies je de beste laadpaal?

laadpaal specialist

Rijd je in een elektrische auto? Dan moet je deze regelmatig opladen. Je kunt hier een openbare laadpaal voor gebruiken, maar deze zijn de laatste tijd steeds vaker bezet. Dit komt doordat meer en meer mensen elektrisch gaan rijden. Om te voorkomen dat je de volgende ochtend met een lege accu zit, kun je overwegen een laadpaal voor thuis te kopen. Lijkt dit je wel wat? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je de beste laadpaal kiest.

Kijk naar het laadvermogen
Het laadvermogen is één van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een laadpaal voor thuis. Helaas zijn er genoeg mensen die lukraak een laadpaal kopen. Als je dit doet, loop je straks mogelijk tegen problemen aan. Heb je een auto die snel kan laden, maar koop je een laadpaal met weinig laadvermogen? Dan duurt het lange tijd voordat de accu volledig is opgeladen. Een snelle laadpaal kopen heeft overigens geen zin als je een langzaam ladende auto hebt. Reden genoeg om extra goed naar het laadvermogen te kijken voordat je een laadpaal voor thuis koopt.

Werp een blik op de elektrische installatie
Als je thuis nog geen laadpaal hebt, moet deze eerst geïnstalleerd worden. Je kunt in dat geval voor twee aansluitingen kiezen: een 1- of 3-fasenaansluiting. Wanneer je ruimte hebt voor een 3-fasenaansluiting en jouw auto dit ondersteunt, heeft dit zeker onze voorkeur. Waarom? Omdat jouw elektrische auto dan drie keer zo snel oplaadt als met een 1-fasenaansluiting. Helaas is het niet altijd mogelijk om een laadpaal aan te sluiten op een 3-fasenaansluiting. Als dit bij jou het geval is, kun je overwegen om jouw groepenkast uit te (laten) breiden.

laadpaal specialist

Bedenk waar de laadpaal komt
Voordat je een laadpaal koopt, raden wij je aan na te denken over de plek. Je moet namelijk weten dat er verschillende soorten laadpalen zijn. Woon je in een woonwijk? Dan parkeer je jouw auto waarschijnlijk op de oprit. In dat geval heeft een laadsysteem voor aan de muur de voorkeur. Deze laadpaal bevestig je op de gevel van jouw woning, waardoor je makkelijk en snel kunt laden. Als je buitenaf woont, parkeer je de auto mogelijk op grotere afstand van het huis. Kies in dat geval niet voor een laadsysteem aan de muur, maar voor een laadpaal.

Schakel een professional in om een laadpaal te vinden
Vind je het lastig om te bepalen wat de beste laadpaal is? Neem dan een laadpaal specialist in de armen. Sommige mensen vinden dit zonde, maar dat is het zeker niet. Zo’n iemand weet namelijk alles van laadpalen en geeft jou altijd eerlijk advies over laden. Naast particulieren kunnen ondernemers ook een beroep doen op een laadpaal specialist. Hij komt graag bij jou langs om de situatie te bekijken en brengt vervolgens advies uit over de beste laadpaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *