Je auto interieur weer helemaal als nieuw

Een nieuwe auto aanschaffen is niet voor iedereen een optie en dat is ook helemaal niet nodig. Niet iedereen heeft de financiële middelen voor een nieuwe auto en sommige mensen hebben een droomauto die wat ouder is. Je kunt je tweedehands auto namelijk weer helemaal maken in showroomstaat krijgen met de juiste tools en tips.

Interieur bekleden

Er zijn verschillende manieren om je auto weer tot leven te laten komen. Je auto interieur laten bekleden door een specialist op het gebied van autostoffering of opnieuw laten stofferen is daar zeker één van. Bijvoorbeeld Heyman uit Zwolle. Auto’s die al een aantal jaar goed worden gebruikt, zullen te maken krijgen met slijtage van voornamelijk de stoelen. De stoelen kunnen wat in kunnen zakken of er kan schade ontstaan door het vele in- en uitstappen.

Om deze reden kun je je stoelen bij een autostoffeerder achterlaten, zodat ze weer zo goed en nieuw zijn als toen ze de fabriek uit kwamen rollen. Zowel stoffen als lederen stoelen kunnen gaan scheuren of inzakken. Dit ziet er natuurlijk niet mooi uit en daarnaast zal je auto ook minder waard zijn. Niet iedere auto is meer te redden met een goede schoonmaakbeurt van het interieur. 

Sommige delen zijn niet meer mooi en moeten echt vervangen worden om er weer als nieuw uit te zien. Zo ook met je auto interieur. Niet alleen autostoelen of kunnen worden hersteld, maar ook bijvoorbeeld je stuurwiel. Vooral lederen stuurwielen kunnen weer echt prachtig worden door deze opnieuw te laten bekleden. Een stuur is immers hetgeen wat het meest wordt aangeraakt en daardoor is de kans op slijtage ook meer.

Dieptereiniging

Een interieur van een auto is waar geleefd wordt. De één rijdt meer dan de ander en de één houdt van schoon en opgeruimd en de ander geeft niet zoveel om beschadigingen of viezigheid in zijn of haar auto. Soms lijkt iets beschadigd, maar dit kan ook gewoonweg viezigheid zijn. Door het vuil kun je niet meer zien of dit slijtage of vuil is. 

Hoe je het ook wendt of keert: je auto zal naar alle waarschijnlijkheid flink opknappen van een goede poetsbeurt. Een dieptereiniging van je auto interieur kost even wat tijd, maar zal het echt waard zijn. Je kunt dit ook uitbesteden aan een autopoetsbedrijf. Zij hebben de juiste tools en middelen om je auto interieur weer helemaal als nieuw te maken. Denk aan het stomen van de deurpanelen, reinigen van het tapijt en het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken. Begin zelf eens met stofzuigen. Dit maakt namelijk vaak al een flink verschil!