Je auto verzorgen als een eindbaas

Een vakman houdt nooit zijn gereedschap verantwoordelijk, alleen zichzelf. Maar voor het onderhouden van je auto haal je natuurlijk wel de beste tools in huis!

Is een emmertje met daarin een sopje dan niet goed genoeg? Nou… nee. Sorry. Niet wanneer je er volledig zeker van wilt zijn dat je er daadwerkelijk alles aan hebt gedaan om jouw voertuig een volledige onderhoudsbeurt te geven. Waarom zou je immers ook uit half werk voldoening halen? Je auto verdient beter dan dat! Door periodiek een grondige schoonmaakbeurt in te lassen of heel specifiek te kijken of er bepaalde aandachtspunten zijn, haal je telkens weer het beste uit jouw heilige koe.

Verschillende kussen vereisen verschillende gereedschappen.Echter, wanneer jij grondig te werk wilt gaan, raden we je aan om het volgende in huis te hebben.

Reinigingsgeweer

Met een piezelstroompje kom je er niet wanneer jij je auto gaat schoonmaken. Nee, hiervoor is een echt krachtige straal vereist. Koppel je reinigingsgeweer via een slang aan op je waterkraan en maak werk van die reinigingsbeurt! Ook mooi: er zit een reservoir in dat specifiek bedoeld is voor speciale auto shampoo. Welk merk? Dat mag je lekker zelf weten. Wanneer jij vaker je auto wast, zul je wellicht een favoriet hebben. Voeg die toe aan het reservoir van je reinigingsgeweer en ga aan de slag met één van de acht verschillende sproeistanden!

Injector cleaner

Neem niet voor lief aan dat brandstof zomaar in je motor terechtkomt. In een ideale situatie gebeurt dat natuurlijk wel, maar niet zodra je met vervuilde injectoren te maken krijgt. Achterblijvende restjes benzine vormen dan namelijk een harsachtige substantie die de boel gaat blokkeren. Maar dat is geen enkel probleem zolang je op een speciale injector cleaner kunt vertrouwen.

Microfiber washandschoen

Wanneer je met een spons je auto wast, kunnen zand en ander vuil zich erin ophopen. Dat heeft als gevolg dat er krassen op je lak ontstaan. Gebruik daarom liever een microfiber washandschoen. Oh, en ververs natuurlijk regelmatig je water, zodat alle vuil eruit is. Zo maak je nog minder kans op krassen.

Velgenreiniger

Het nare aan vuil is dat het zich zo snel ophoopt. Gebeurt dat aan de achterkant van je wielen, dan breng je jouw balans op het wegdek in gevaar. Daarom moet je ook deze onderdelen heel goed schoonhouden. En, zoals het tussenkopje hierboven al aangeeft, is daar een speciale velgenreiniger voor op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *