Je wilt een auto overschrijven?

auto overschrijven

Na een lange periode van sparen is het eindelijk gelukt; jij hebt jouw bolide weten te komen! Eerst nog even de auto overschrijven en verzekering regelen en je kunt ermee de weg op! Maar wat zal je moeten doen om het kenteken op jouw naam te zetten?

Het overschrijven van het kenteken

Als eerste zal je ervoor moeten zorgen dat het kentekenbewijs compleet is. Dit bestaat uit twee delen welke samengevoegd moeten zijn voor de overschrijving. Is het bewijs niet compleet en mis je dus een stuk? Dan kun je helaas geen voertuig overschrijven. Je zult er dus voor moeten zorgen dat het document compleet is.

auto overschrijven

Zoek een kentekenloket bij jou in de buurt

Naar de andere kant van het land moeten rijden om een auto over te schrijven is onnodig. Gelukkig kan je op heel veel plekken in Nederland een voertuig overschrijven. Ongeacht of dat je een brommer, scooter of auto hebt. Bij veel bedrijven is het mogelijk, maar ook kun je een loket vinden op kentekenloket.nl. Er is vast en zeker een bedrijf bij jou in de buurt waar je terecht kunt.

Het regelen van de verzekering

Zodra het voertuig is overgeschreven zal de verzekering geregeld moeten worden. Wanneer deze twee taken zijn volbracht ben jij de rechtmatige eigenaar en mag jij met jouw nieuwe voertuig de openbare weg op! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *