Laadpaal aan huis is ideaal voor jezelf

Volledig elektrisch auto rijden is de laatst jaren erg in trek. Op dit moment rijdt 1,2% van alle auto’s die in Nederland zijn geregistreerd volledig elektrisch. Het rijden van een elektrische auto brengt een aantal prettige voordelen met zich mee. Ten eerste rijdt een elektrische auto stiller en op de langere termijn zal het gebruik van een dergelijke auto ook schelen in kosten, zowel in de aanschaf als in het gebruik. Daarnaast is het ook beter voor het milieu, de elektrische auto stoot namelijk wel 40% minder CO2 uit dan een auto met een uitlaat.

Om alles uit je auto te halen is een laadpaal voor thuis een echte aanrader. Zo ben je er namelijk zeker van dat je altijd je auto kunt laden. Daarnaast geeft het in zekere zin ook een veiliger gevoel, je auto staat tenslotte op eigen terrein in plaats van openbaar terrein. Ook maakt het het rijden makkelijker, je kunt namelijk je auto opladen terwijl je zelf lekker op de bank tv ligt te kijken en in de ochtend gewoon weer weg rijden met een volle accu.

Type laadpalen

Er zijn meerder typen laadpalen, het verschil zit in de manier van opladen en in het vermogen. Er bestaan bijvoorbeeld laadpalen met AutoStart, maar ook zonder. Met AutoStart heb je geen laadpas meer nodig, je hoeft alleen de stroomkabel in de laadpaal te doen en het oplagen begint direct. Echter is dit alleen handig als je je verbruik niet hoeft te registreren en er geen onbekenden bij de laadpaal kunnen komen.

Qua type laadpaal ligt het helemaal aan jou en waar jou voorkeur ligt, je kunt bijvoorbeeld voor een wandmodel gaan maar ook voor een paal, je kiest zelf wat bij je past!

Waarom het handig is een eigen laadpaal te hebben

  • Geen zorgen meer, je accu kan altijd opgeladen worden, de paal of het wandmodel staat immers bij jou op het terrein, dichterbij kan niet!
  • Binnen drie jaar zul je de laadpaal terugverdiend hebben
  • Daarnaast zul je vrij weinig nog gebruik hoeven te maken van openbare laadpalen

Kortom is het gewoon een echte aanrader je eigen laadpaal aan te schaffen. EVStore kan je hierbij helpen!