Lees hier alles over het installeren van een laadpaal

Als je een elektrische auto hebt wil je niet alleen snel en duurzaam opladen. Je wilt ook graag zo goedkoop mogelijk je auto kunnen opladen. Als je je auto oplaadt bij een laadpaal aan de weg dan betaal je niet alleen voor de geleverde elektriciteit maar je betaalt ook een extra tarief aan de aanbieder. Hartstikke zonde dus! Daarom is het handig en veel voordeliger als je bij jou thuis een laadpaal laat installeren. Hoe werkt zo’n laadpaal installatie precies? Wij vertellen je hier graag meer over!

Zelf een laadpaal instaleren of moet je het toch uitbesteden?

Het zelf instaleren van een laadpaal is best ingewikkeld. Een laadpunt maakt gebruik van een hoge stroomspanning en stroomsterkte. Het plaatsen van een laadpunt zonder dat je voorkennis hebt kan daarom ook heel gevaarlijk zijn. Bovendien moet je ook aanpassingen doen in de meterkast en kabels trekken. Als je geen verstand hebt van dit soort zaken is het dan ook beter om de laadpaal te laten instaleren door een professional. Wij van Soolutions bieden ook deze service aan zodat je je nergens meer druk om hoeft te maken… 

De kosten van een laadpunt installeren  

De kosten om een laadpunt te installeren hangen af van een groot aantal factoren. Bijvoorbeeld de afstand tussen de meterkast en de laadpaal of de bevestiging van het laadpunt aan een wand of op een paal. En buiten de kosten voor de installatie komen natuurlijk ook nog de kosten voor het laatstation en de eventuele accessoires zelf. Die prijs verschilt dan ook weer per auto en is ook afhankelijk van jouw wensen. Dingen zoals app, automatische factureringen en een backoffice met een inzicht in de laadbeurten hebben nou eenmaal een prijskaartje. Er zijn dus een hoop verschillende factoren die de prijs van een laadpunt bij jou huis beïnvloeden. Hoe dan ook is een laadpunt bij jou huis nog altijd voordeliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *