Overzicht populaire elektrische auto’s

Een compleet overzicht van elektrische auto’s is eigenlijk heel lastig samen te stellen. Nieuwe elektrische auto’s volgen elkaar in een heel snel tempo op. Elk jaar komen er weer veel nieuwe en betere elektrische auto’s beschikbaar. Elk jaar hebben de auto’s ook weer meer comfort en nieuwe innovaties. De techniek staat immers nooit stil. De keuze wordt daar niet altijd gemakkelijker op. In dit overzicht proberen we u enkele handvatten aan te reiken die u kunnen helpen. Aan u of u kiest voor een kleinere stadsauto of een groter model met ruimte voor het hele gezin.

Handige kleinere elektrische stadsauto’s

Wanneer u beiden werkt en het gebruik van openbaar vervoer lastig is, kan het aantrekkelijk zijn om een kleine stadsauto te leasen. Uw actieradius behoeft niet heel groot te zijn omdat u alleen kleinere afstanden rijdt en dus altijd in de buurt bent van een van de vele beschikbare oplaadpunten.

Bekende en populaire kleinere elektrische auto’s zijn onder andere de Smart EQ fort wo, de Peugeot Ion, Fiat 500 E, Skoda CITIGO-e en de zeer gewilde KIA e-Niro. Al deze elektrische auto’s zijn compact en zeer wendbaar. Super handig dus om in smalle straatjes mee te manoeuvreren en door het formaat is er altijd wel een plekje waar u kunt fileparkeren. Doordat de kracht van de accu’s niet zo hoog is dan bij andere elektrische auto’s kun je er misschien wat minder snel mee rijden, maar hun lage gewicht en wendbaarheid maken ze toch zeer aantrekkelijk.

Elektrische auto’s voor het hele gezin

U bent op zoek naar een wat ruimere elektrische auto voor het hele gezin? Ook hier is er een grote keuze in diverse merken en modellen. De actieradius van deze elektrische auto’s is al een stuk groter zodat u er gemakkelijk leuke gezinsuitjes mee maakt. Voldoende ruimte dus voor het hele gezin en uw bagage. Populair zijn Skoda, Hyundai Kona, Nissan Leaf, Corsa E of de Volkswagen ID3. De actieradius van al deze auto’s zit net iets boven de 300 km. Ruim voldoende voor een leuke dagtocht. Opladen gaat snel zowel aan een laadpunt onderweg of thuis.

Elektrische SUV

Uitermate populair zijn ook de Elektrische SUV’s. De actieradius van deze auto’s ligt meestal boven de 400 km en ze zijn uiterst comfortabel te noemen. Ideaal voor langere ritten met veel comfort. Bekende elektrische SUV’s zijn uiteraard de Tesla, Jaguar I-Pace, Audi e-Tron, BMW iX3 en Mercedes EQC. Stuk voor stuk prachtige auto’s die van alle gemakken zijn voorzien en het rijden tot een puur feest maken. De prijs van deze elektrische SUV’s is nog steeds vrij fors te noemen bij aankoop. Maar wellicht is private lease of zakelijk leasen een optie om toch in één van deze modellen rond te kunnen rijden.

Het complete overzicht elektrische auto’s is te vinden op de website elektrischeautolease.nl. We hopen u in elk geval een goede voorzet gegeven te hebben in de mogelijke keuzes voor de beste elektrische auto in uw situatie.