Private lease: de voordelen van een leaseauto

De afgelopen jaren heeft private lease een zeer groot deel van de automarkt tot zich te weten nemen. Steeds meer consumenten stappen over op deze populaire vorm van vervoersbehoefte en ook de aanbieders zitten niet stil. Elk merk heeft tegenwoordig de mogelijkheid tot het prive leasen van een auto. Maar waar komt deze populariteit ineens vandaag? Wij gingen voor je op onderzoek uit en kwamen tot een paar conclusies. 

Iets wat de consument vermijdt: onzekerheid

Echt elke private leaser waar we mee in gesprek gingen vertelde ons dat ze hebben besloten om te gaan leasen vanwege de zekerheid die een leaseauto en contract met zich meebrengen. Voorheen hebben ze allemaal een auto die op de meest ongunstige momenten kapotging. Naast de financiële lasten waar ze al niet blij mee waren, moest er ook nog een hoop worden geregeld. De auto moet natuurlijk naar de garage worden gebracht en dan moet je nog hopen dat je een leenauto meekrijgt. Alleemaal gedoe waar ze genoeg van hadden.

Geen moeilijk verhaal: te weinig kapitaal

Nederlanders zijn dan wel gek op sparen. Maar bij de aanschaf van een redelijke auto moet je toch al snel een paar duizend euro neertellen. Het voordeel van private lease is dat de auto niet van jou is en dat je dus ook geen kapitaal nodig hebt om de auto te kopen. Vooral slimme mensen zien de auto als een onnodige kostenpost en investeren hun geld liever in zonnepanelen of andere kostenverlagende projecten. 

Echt alles is geregeld

Ik stipte het hierboven ook al even aan: al dat geregel met verzekeringen, onderhoud en repareren van eventuele schade. Als consument worden we steeds drukken en gaan we liever een avondje sporten dan de auto weer naar de garage brengen. Alle leasemaatschappijen bieden een privatelease contact aan waarin echt alles geregeld is. Is je vrouw weer tegen de auto van de buurman aangereden? Dan haalt de leasemaatschappij de auto op en zorgen ze dat die weer gerepareerd is. Je krijgt dan ook nog eens een leenauto zodat je de volgende dag gewoon naar het werk heen kunt. 

Dit waren de drie voordelen die in ons onderzoek het meest werden benoemd. We hopen dat je veel van ons artikel bent opgeschoten en dat je nu de belangrijkste voordelen kent.