Snel en eenvoudig motor verkopen

Het mag zeker wel gezegd zijn dat motorrijders vaak een emotionele band hebben met hun motor. Motor verkopen zal dus een stap zijn die weloverwogen genomen wordt en moet gekeken worden welke opties het voordeligst uitvallen. Motor verkopen kan namelijk op verschillende manieren geschieden. Het ligt er allemaal aan waar de nadruk op zal worden gelegd en kan er sprake zijn van een groot verschil tussen de wachttijden voor de verkoop en de hoogte van het verkoopbedrag.

Wie wordt allemaal gezien als potentiële koper?

Het beste wil men natuurlijk hebben bij motor verkopen en wordt er meestal uitgekeken naar een koper die goed zal zorg dragen voor de motor. In de praktijk is deze methode van motor verkopen niet bepaald effectief en moet er op den duur toch overgestapt worden naar verkoop aan personen of bedrijven die niet bekend zijn bij de verkoper. Dat maakt echter toch niet veel uit? Wie eenmaal een motor aanschaft zal er doorgaans wel goed voor zorgen. Gooi het dus meteen over een andere boeg heen en geef de verkoop alle bekendheid. Niet alleen vrienden, familie en collega’s, maar plaats gelijk advertenties op speciale verkoopsites. Via social media kan er gericht worden geadverteerd op pages voor motorliefhebbers.

De verkoop kan soms op zich laten wachten

Zeker wel het vervelendst van motor verkopen is het maar moeten wachten op de juiste personen. Bij verkoop aan particulieren zullen er zeker belangstellenden langskomen om de motor te bezichtigen, het nemen van een proefrit en het onderhandelen over de prijs. Een proces dat gerust als vermoeiend mag worden beschouwd. Dit allemaal omzeilen is mogelijk door een tussenpartij in te schakelen. Motor verkopen kan dan plaatsvinden via een online veiling of middels het opvragen door de tussenpartij van meerdere offertes van bedrijven. De motor eigenaar behoudt het recht om daar mee in te stemmen of af te wijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *