Thermoplasten voor verkeersborden aanbrengen

Bij de bereiding van sommige soorten kunststof wordt de grondstof verhit voor een herschikking van de atomen, waardoor vaste bruggen in de polymere structuur worden gevormd. Deze procedure wordt gebruikt voor de vervaardiging van thermoharde kunststoffen, zoals de naam al zegt, ze hebben een meer stijve structuur.  Na afkoeling en uitharding behouden deze kunststoffen hun vorm en kunnen ze niet meer terug naar hun oorspronkelijke vorm, dat wil zeggen, ze worden duurzamer.
Aan de andere kant zijn er de kunststoffen die gemakkelijk vervormbaar zijn. Het enige wat nodig is, is een korte blootstelling aan de zon en ze zijn al verzacht alsof ze uit elkaar vallen.

Thermoplastische polymeren zijn samengesteld uit lange lineaire of vertakte draden. Het nadeel zit hem in de warmtegevoeligheid. In dit geval heeft de hoge temperatuur een negatieve invloed op de structuur van het materiaal, waardoor het minder resistent is. Aan de andere kant is het polymeer wel ‘heroplosbaar’, zodat deze kunststoffen gemakkelijk kunnen worden gerecycled.

We kennen thermoplast onder andere namen, zoals bijvoorbeeld PVC, polypropyleen en polyethyleen. Er zijn enkele technieken over het creëren van thermoplasten die je nu zult ontdekken. Weet dat de veelzijdigheid van thermoplasten de bekendste eigenschap is, het kan zich immers aanpassen aan hoge temperaturen.

Verkeersborden

Samengesteld uit natuurlijke of synthetische harsen, wordt thermoplast gebruikt bij de afbakening van stedelijke of landelijke wegen (snelwegen) waar de stroom van voertuigen en voetgangers intens is. Het wordt gevormd en aangebracht door middel van extrusie, spray of blowtorch (voorgevormd), onder hoge temperaturen door middel van handmatige of mechanische apparatuur, bij een temperatuur van 90ºC tot 200ºC.

Het wordt vooral toegepast in langsstroken, voetgangersstroken, assen en randen van sporen, parkeerplaatsen, enz. Binnen deze tak van de verkeersborden zijn er enkele verschillende soorten toepassingsprocessen, dat zijn ze:

Thermoplasten door beregening

Dit toepassingsproces is ontworpen om te worden toegepast met behulp van persluchtpistolen bij een temperatuur van 180ºC tot 200ºC, de dikte is 1,5 mm, snelle droging, hoge weerstand en goede verankering van de glazen microbolletjes aangebracht door middel van besprenkeling.

Thermoplasten door extrusie

De dikte is 3,0 mm, aangebracht door de zwaartekracht met behulp van handmatige apparatuur, geëxtrudeerd bij een temperatuur van 180ºC tot 200ºC. Het duurt slechts 5 minuten om te drogen na het aanbrengen. De pigmenten zijn bestand tegen hitte en ultraviolet licht.

Voorgevormde thermoplasten

Ook wel bekend als wegafbakeningslaminaten, het vereist geen gebruik van machines, dus de toepassing ervan is alleen gemaakt met een toorts met een temperatuur van 90 ° C. Dit materiaal wordt geleverd in rechthoekige bladvormen met verschillende breedtes. De dikte van de voorgevormde is van 2,0 mm.

De kenmerken van thermoplasten zijn hoge kleurstabiliteit, grote slijtvastheid, snelle droging, hogere dikte dan andere afbakeningsverven en een uitstekende hechting van het materiaal.

Bron: rscarserviceandoptimizing.nl