Tips bij het kopen van een auto

Bij het kopen van een nieuwe auto komt een hoop kijken. Zo kost de aanschaf van een nieuwe auto natuurlijk een hoop geld en na de aanschaf van de auto blijven er natuurlijk nog maandelijkse kosten over. Daarnaast moet je beslissen over het type auto en de specificaties waar deze aan moet voldoen. Het is dus verstandig om goed bij de aankoop stil te staan. In dit artikel, dat tot stand is gekomen in samenwerking met Automotiveimport, help ik je graag een eind op weg.

Van de juiste gemakken voorzien

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, is het belangrijk om goed na te denken over alle kenmerken en eigenschappen waar een auto aan moet voldoen. Wordt de auto veel gebruikt en is het daarom verstandig om voor een dieselauto te gaan, rij je minder en ben je op zoek naar een benzineauto of heeft het milieu de prioriteit en ga je voor een elektrisch model? Daarnaast moet je rekening houden met de grootte van de auto (beenruimte, aantal zitplaatsen en inhoud van de kofferbak) en natuurlijk het aantal deuren.

Auto’s hebben tegenwoordig ook steeds meer functionaliteiten. Zo kan het verstandig zijn om een overzicht te maken met functionaliteiten die vereist zijn en een lijstje van functionaliteiten die eventueel ‘mooi meegenomen’ zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan cruise control, elektrische ramen, ingebouwd navigatiesysteem, noem maar maar op.

Kopen of leasen?

Naast de kenmerken, functionaliteiten en specificaties van de auto, is het natuurlijk ook belangrijk om te bepalen of je gaat voor het kopen van een auto of dat je een auto gaat leasen. Laatstgenoemde mogelijkheid komt namelijk steeds vaker voor en lijkt op het eerste oog vaak erg aantrekkelijk, maar het is belangrijk om je goed in de voorwaarden te verdiepen. Als je ervoor kiest om een auto te kopen, dan is er ook weer een aantal mogelijkheden. Zo kun je langs de dealer gaan voor een nieuwe auto, je kunt langs een autogarage of een autohandelaar gaan om te kijken naar een goede tweedehands auto, maar je kunt ook een auto importeren. Laatstgenoemde optie, het importeren van een auto, is nog niet zo populair als andere aankoopmethodes en dat is eigenlijk jammer, want voor veel mensen zou dit een uitstekende optie zijn! De prijzen voor vergelijkbare auto’s liggen in het buitenland vaak lager, waardoor het financieel gezien erg aantrekkelijk kan zijn om een auto uit het buitenland te importeren, bijvoorbeeld uit Duitsland. Het enige waar je bij het importeren van een auto uit het buitenland rekening mee moet houden is het betalen van de BPM, maar gelukkig zijn er bedrijven die je kunnen helpen bij het berekenen van de BPM.

Ben je zelf op zoek naar een auto? Dan hoop ik dat dit artikel je heeft kunnen inspireren en een eind op weg heeft kunnen helpen. Ben je in het specifiek op zoek naar meer informatie over het importeren van een auto uit het buitenland, bijvoorbeeld uit Duitsland, neem dan eens een kijkje op de website van Automotiveimport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *