Uw autoramen blinderen of niet?

Autoramen blinderen is tegenwoordig bijzonder populair. Wanneer u even om u heen kijkt zult u dan ook al snel kunnen vaststellen dat er in het straatbeeld behoorlijk wat auto’s zijn terug te vinden welke over geblindeerde autoramen beschikken. Veel mensen denken dat het blinderen van autoramen enkel en alleen een visuele functie heeft. Dat is echter niet juist, integendeel. In de praktijk is het namelijk zo dat autoramen blinderen bijvoorbeeld ook kan zorgen voor privacy in de auto. In ieder geval, bent u nog niet helemaal overtuigd van de voordelen die zijn verbonden aan het laten blinderen van uw autoramen en wilt u dan ook een goed beeld krijgen van zowel de voor- als nadelen welke er aan verbonden zijn? Dan is dat perfect mogelijk door middel van de hieronder terug te vinden informatie. 

  1. Wat zijn de voordelen van uw autoramen blinderen? 

Het laten blinderen van uw autoramen brengt in de praktijk heel wat interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie is er het feit dat uw auto op deze manier over een extra visuele aantrekkingskracht komt te beschikken. Dat is echter niet alles. Daarnaast kunt u bij autoramen blinderen ook rekenen op de extra voordelen zoals hieronder aangegeven: 

  1. Er wordt meer privacy gecreĆ«erd voor de mensen die achter in de auto zitten; 
  2. Autoramen blinderen realiseert een warmtewerende werking in het voertuig;
  3. Het aanbrengen van autoraamfolie kan leiden tot een brandstof besparing; 
  4. Het interieur in de auto wordt beschermd tegen de UV-straling; 

Naast bovenstaande voordelen is het zo dat u door uw autoramen blinderen ook kunt rekenen op een aanzienlijk betere veiligheid in het voertuig. Het is namelijk zo dat elk jaar opnieuw heel wat mensen het slachtoffer worden van inbrekers of zelfs carjackers. Uw autoramen blinderen zorgt ervoor dat het voor criminelen niet mogelijk is om in te schatten of er nog mensen op de achterbank zitten en welke potentieel waardevolle spullen er allemaal in de auto zijn terug te vinden. Dit alles zorgt ervoor dat uw autoramen blinderen ook de veiligheid in het voertuig absoluut naar een hoger niveau zal tillen. 

  1. Met welke nadelen dient u rekening te houden?

In principe zijn er aan autoramen blinderen geen echte nadelen verbonden. Een belangrijk punt waar u wel rekening mee moet houden heeft betrekking tot de regelgeving ter zake. Het is namelijk zo dat u niet zomaar alle autoramen naar eigen wens mag blinderen. 

Voor autoramen blinderen in Europa geldt dat de voorruit van het voertuig ten allen tijde over een lichtdoorlatendheid dient te beschikken van ten minste 75 procent. Alleen dan wordt het voertuig toegelaten op de wegen. Voor de zijruiten aan de voorkant van het voertuig geldt een verplichte, minimale lichtdoorlatendheid van 70 procent. Het is bijzonder belangrijk dat u rekening houdt met deze wetgeving. In de praktijk is het zo dat politie vaak controleert of geblindeerde autoramen aan de vooropgestelde eisen voldoen. Is dat niet het geval? Dan kan dat u een meer dan behoorlijke boete opleveren. Hou hier dus zeker en vast rekening mee. 
Benieuwd wat het blinderen van uw autoramen voor u kunnen betekenen? Kijk snel op www.proautotint.nl