Vrachtwagen huren op korte termijn. Welke mogelijkheden zijn er?

Je zal vast niet de eerste ondernemer zijn die tijdens een piekmoment van je bedrijf ineens een vrachtwagen nodig heeft. Het zou vervelend zijn als je voor deze piekmomenten moet investeren in nieuwe vrachtwagens. Gelukkig is dit ook niet nodig. Er zijn verschillende bedrijven met een ruim aanbod in vrachtwagen huur, waar je vrachtwagens kan huren voor een bepaalde periode. In deze blog bekijken we kort de verschillende mogelijkheden.

Huren op korte termijn

Heb je een vrachtwagen nodig voor één specifiek piekmoment en verwacht je de vrachtwagen daarna niet meer nodig te hebben? Misschien is verhuur op korte termijn dan iets voor jou! Op deze manier kun je elk moment gebruik maken van de vrachtwagens, zonder vast te zitten aan lange termijn verplichtingen.

Huur op lange termijn

Verwacht je de vrachtwagens voor een langere periode nodig te hebben? Dan is dat ook mogelijk. Meestal wordt er dan overgestapt op een leasecontract. Er zijn verschillende voordelen van lease vrachtwagen, zoals dat alle onderhoudskosten van het voertuig voor het bedrijf waarvan je huurt blijven en de lease periodes zijn geheel zelf te bepalen. 

Sale & Lease back

Je zou zelfs voor de mogelijkheid sale & lease back kunnen kiezen. Op deze manier kun je je eigen voertuigen verkopen aan het huurbedrijf en in ruil daarvoor kun je een wagen leasen. Hier zijn verschillende voordelen aan verbonden, zoals dat je zelf niet verantwoordelijk bent voor de administratie en het onderhoud van het voertuig. Daarnaast zullen er door het verkopen van je wagenpark financiële middelen vrijkomen die vervolgens kunnen worden ingezet voor andere doeleinden.  

Voertuigen

Er zijn meestal verschillende voertuigen die je kunt leasen of huren. Onder de standaardvoertuigen  vallen bijvoorbeeld de lichte bedrijfsvoertuigen, bakwagens, bestelwagens en vrachtwagens. Daarnaast zijn er koelvoertuigen beschikbaar, die het mogelijk maken producten die gekoeld moeten blijven te verplaatsen van A naar B. Ook zijn er vaak gespecialiseerde voertuigen beschikbaar, voorbeelden hiervan zijn ziekenwagens, vuilniswagens of tankwagens.