Waar is een aanvullende verzekering verstandig?

In Nederland is iedereen vanaf zijn/haar 18e leeftijd wettelijk verplicht om ten minste een basisverzekering te hebben. Deze verzekering zorgt ervoor dat je tot de basis recht op gezondheid hebt. Denk hierbij aan een bezoek naar de huisarts en ziekenhuis. Naast je basisverzekering kun je zelf ervoor kiezen om een aanvullende verzekering te kiezen. In dit artikel bespreken we waarom een aanvullende verzekering in de meeste gevallen verstandig kan zijn!

Wat is een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering is aanvullend op je basisverzekering. Met je aanvullende verzekering ben je verzekerd op allerlei zaken buiten de dingen die in het basis pakket zitten, denk hierbij aan een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, bril e.d.

De inhoud en eisen van een aanvullende verzekering wordt niet door de overheid bepaald, maar per zorgaanbieder.

Waar kun je een verzekering afsluiten?

Een zorgverzekering kun je het beste via een vergelijkingssite afsluiten. Op deze websites kun je zorgverzekering vergelijken op basis van jouw eigen wensen en behoeften. Of je nou iets meer kostendekking voor de tandarts wil, of dat je bepaalde alternatieve geneeswijzen erbij wil. Alles kan!

Bij vergelijkingssite zoals Geld.nl kun je diverse zorgaanbieder vergelijken op inhoud, prijs en kwaliteit. Je kunt binnenkort (vanaf eind november) al veranderen. Wees dus snel op tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *