Waar moet je op letten bij het bestellen van motorolie?

Je motorolie vervangen kun je heel eenvoudig zelf doen. Op YouTube staan veel instructiefilmpjes waarop duidelijk, stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit het best kunt doen. Bovendien is het heel belangrijk om maandelijks je oliepeil te checken en je motorolie op tijd te vervangen aangezien dit motorschade kan voorkomen.

Webshops motorolie

Tegenwoordig is het mogelijk om op talloze webshops, zoals oliehandel.nl, je motorolie te bestellen. Wanneer je motorolie online besteld zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Wij zetten het even voor je op een rijtje

Viscositeit

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je de goede motorolie voor jouw auto besteld. Belangrijk hierbij is dat je let op de viscositeit van de olie. De viscositeit zegt iets over de dikte van de olie naarmate deze warm of koud wordt. Zo heb je bijvoorbeeld Castrol 5W40 en Castrol 10W40. Hoe lager het eerste getal is, hoe dunner de olie blijft bij lage temperaturen. Hoe hoger het. Het tweede getal staat voor de dikte van de olie bij hoge temperaturen. Hoe hoger het tweede getal, hoe dikker de olie blijft bij hoge temperaturen.

Merken

Bovendien is het van belang dat je motorolie koopt van een gerenommeerd merk. Door de talloze webshops zijn er tegenwoordig ook een aantal merken in omloop waarvan de kwaliteit niet gegarandeerd kan worden. Wij raden Shell motorolie aan, omdat zij hoge kwaliteit bieden.

Betrouwbare webshop

Natuurlijk moet je ook op de betrouwbaarheid van de webshop letten. Deze kun je controleren door te kijken of de webshop adresgegevens zichtbaar heeft. Staat er alleen een mailadres of ook een adres en telefoonnummer? Hoe meer gegevens er staan hoe betrouwbaarder het is. Als de webshop ook een fysieke winkel heeft is dit ook een pluspunt. Check ook even wat recensies via Google voordat je iets besteld.