Waarom BMW tuning is aan te raden

BMW Tuning is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar de optimale BMW rijervaring. Het chiptunen van je BMW houdt in dat je monteurs de software processen in de motor van de auto laat bijstellen, waardoor deze geoptimaliseerd worden. Dat zorgt niet alleen voor meer trekkracht en een groter vermogen, maar ook voor een lagere uitstoot van brandstof. De professionele monteurs van EQ Performance zorgen voor duurzaam, blijvend resultaat.

BMW tuning: de harde cijfers

Met een getunede BMW rijd je nog altijd 100% veilig. Het chiptunen is een investering voor de auto, waar deze zijn hele leven baat bij heeft. De management software in de motor van je BMW wordt bijgesteld (de fabriek levert standaard software, die degelijk is, maar nog niet perfect). Je hoeft niet bang te zijn dat je onveilig rijdt, want als je het chiptunen door een professional laat uitvoeren, weet je zeker dat de veiligheidsmarges gewaarborgd worden. Je auto zal niet sneller opbranden, maar krijgt wel 30% meer trekkracht en rond de 25% meer vermogen. Ook bespaar je op brandstof (goed voor portemonnee en milieu): soms wel meer dan 5%.

De unieke kracht van BMW tuning

Meer trekkracht: check. Meer vermogen: dubbelcheck. Zuiniger rijden: tel uit je winst. Er zijn tal van voordelen verbonden aan BMW tuning. Het is een heel nuttige investering waarbij de software in de motor van de auto geoptimaliseerd wordt. Het chiptunen vindt vooral plaats bij sportieve automodellen, zoals de BMW. Tegen een eenmalige investering, staat verhoogd rijplezier die die blijvend is, plus een goedkopere benzinerekening: je verdient je geld altijd terug.

Wat is BMW tuning?

Als je je BMW laat chiptunen, wordt er door een monteur met ervaring aan de motor van de auto gesleuteld om het vermogen te vergroten. De software die in de fabriek is ingesteld heeft namelijk een (te) grote veiligheidsmarge. De monteur brengt deze marge terug, zonder dat je extra gevaar loopt. BMW tuning is niet schadelijk voor de auto. Het is gewoon veilig. Dat blijkt wel uit het feit dat BMW tuning in Nederland 100% legaal is. Op zoek naar meer rijplezier, meer PK’s en minder brandstof uitstoot? Ga ermee aan de slag en laat je BMW tunen.

BMW tuning heeft grote voordelen

Ten eerste zorgt BMW tuning voor meer rijplezier. Je BMW-motor krijgt meer vermogen en trekkracht, plus meer rendement: je kunt meer energie produceren uit 1 liter brandstof. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Rijden met een getunede BMW is super efficiënt. Meestal betekent een snelle auto meer brandstofverbruik, maar bij chiptunen is dus het omgekeerde het geval: met meer vermogen en minder brandstof val je twee keer met je neus in de boter. Het is absoluut win win: een voordeel dat je niet moet onderschatten.

Chiptuning alleen bij BMW?

BMW tuning komt het vaakste voor, maar er zijn ook andere automerken waarbij chiptuning vaak voorkomt. Bijvoorbeeld bij andere sportieve automerken als Audi, Seat en Mercedes. Ook Volvo’s en Volkswagen worden regelmatig gechiptuned. Meerdere soorten auto’s halen voordeel uit deze procedure. Omdat het zoveel voorkomt, weet je zeker dat het ook écht veilig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *