Waarom het hebben van een autoverzekering belangrijk is

Bij het kopen van een auto moet je altijd een verzekering afsluiten. Ga je voor een goedkope WA verzekering of een van de duurdere verzekeren? Dit ligt natuurlijk aan het soort auto dat je koopt en voor hoeveel geld. In dit artikel gaan we nader in op waarom de Nederlandse overheid het verplicht heeft gesteld om een autoverzekering af te sluiten. 

Waarom is een autoverzekering nodig?

Er is natuurlijk een belangrijke reden om een autoverzekering af te sluiten, dat is financiële dekking. In dit geval dekt een verzekering de schade die jij veroorzaakt aan een voertuig of persoon. Ook kan een verzekering financiële ondersteuning bieden wanneer jouw auto gestolen wordt. 

Wat als ik niet verzekerd ben?

Als je geen autoverzekering hebt ben je volgens de wet illegaal bezig. Je kan dan een fikse boete krijgen of je rijbevoegdheid kwijtraken. Mocht je iemand aanrijden of zelfs dood rijden, dan ben je de pineut. Hier staan namelijk hoge straffen voor.

Hoe worden de kosten van autoverzekeringen berekend?

Waarom het hebben van een auto belangrijk isWaarom het hebben van een auto belangrijk isDe premie die jij aan je verzekering betaald bestaat uit verschillende factoren, waaronder je leeftijd, woonplaats en het type auto waarmee je rijdt. In Amsterdam gebeuren er bijvoorbeeld meer ongelukken dan in Apeldoorn. Ook moet een verzekeraar meer geld uitkeren wanneer jij in een Audi in plaats van een Opel rijdt. Dit soort factoren zijn natuurlijk van grote invloed op de prijs van jouw verzekering. Wel kan je jouw premie verlagen door een groter eigen risico in te stellen. Kijk gerust is rond bij allianz direct