Waarom zoveel mensen een bakfiets kopen

Fietsen, door weer en wind, met je kinderen of spullen achterop de fiets. Leuk is anders, toch? Nederland is een fietsland, maar het kan comfortabeler dan op die brakke fiets zonder versnellingen die je nu hebt. Bijvoorbeeld met een bakfiets. Dat is dan ook precies de reden waarom steeds meer mensen een bakfiets kopen.

plan-je-proefrit

Stadsritten en lange afstanden

De bakfiets is ontzettend populair. Allereerst denk je wellicht aan al die moeders en vaders die een kind of meerdere kinderen vervoeren in een bakfiets. En het klopt: de bakfiets komt veel voor bij gezinnen. Het is een goedkope en milieuvriendelijke manier om je kinderen van A naar B te brengen. Maar de bakfiets wordt voor veel meer doeleinden gebruikt. 

Voedsel en kunst

Sommige mensen moeten voor hun werk gemakkelijk goederen kunnen vervoeren. Als je dit liever niet doet in een auto – omdat dit niet goed is voor het milieu of omdat de auto duur is – dan kun je kiezen voor een bakfiets. Zo zien we bijvoorbeeld dat kunstenaars de bakfiets gebruiken om kunst te vervoeren. Ook worden bakfietsen gebruikt in de vorm van foodtrucks, bijvoorbeeld om ijsjes te verkopen of koffie. Ook dit zijn uitstekende manieren om de bakfiets in te zetten. 

met middenmotor

De elektrische bakfiets

Het is nodig om goed na te denken over of je een elektrische bakfiets nodig hebt of dat een ‘normale’ bakfiets voldoet. Wanneer je zware goederen vervoert of meerdere kinderen dan is een elektrische bakfiets absoluut aan te raden.