Wat vraag je voor je 16e verjaardag?

Je bent bijna jarig en daarom is het tijd om na te denken over je wensenlijstje. Familie en vrienden vragen namelijk wat jij voor je verjaardag graag wilt hebben. Het kan best lastig zijn om een cadeau te bedenken. In deze blog geven wij jou inspiratie over cadeauideeën! Wil jij bijvoorbeeld starten met je rijbewijs of ben je aan het sparen voor een gave vakantie?

Rijbewijs

In Nederland mag je met je rijbewijs beginnen wanneer je 16,5 jaar oud bent. Daarom is het verstandig om nu alvast op onderzoek uit te gaan naar bijvoorbeeld een rijschool in Zwolle. Daarnaast kun je beginnen met het leren voor je theorie-examen. Hoe eerder jij je theorie-examen weet te halen, hoe sneller jij straks ook het praktijkexamen kunt afleggen! Vraag daarom aan vrienden en familie geld, zodat je dit bij elkaar kunt leggen voor rijlessen. Rijlessen kunnen behoorlijk prijzig zijn, dus elke bijdrage is nodig.

Vakantie

Misschien droom je al een tijdje over een stedentrip naar Barcelona of een zonvakantie naar Ibiza. Wanneer je echt van reizen houdt, geef je het liefst al je spaargeld uit aan leuke tripjes. Vliegtickets kun je tegenwoordig voordelig krijgen. Daarom kun je bijvoorbeeld een vliegticket voor je verjaardag vragen! Naast een vliegticket heb je natuurlijk een koffer of reistas nodig. Ook deze kun je natuurlijk op je wensenlijstje zetten!

Feestje

Naast het bedenken van cadeaus is het ook goed om na te denken over het feestje. Ben je van plan een groot feest te organiseren of kies je voor een klein gezelschap? Haal de taart, drankjes en versiering maar vast in huis! Je wordt ten slotte maar één keer zestien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *