Wat zijn de voordelen van laadpalen thuis?

Wanneer je op het punt staat om een elektrische auto te kopen of zojuist hebt gekocht, dan ga je natuurlijk kijken naar de vervolgstap. Kijken naar alle opties van laadpalen. Eén van die opties is thuisladen met een eigen laadpaal. Maar wat zijn alle voordelen hiervan ten opzichte van publieke laadpalen?

Lees in dit artikel meer over: Laadpaal installeren

Altijd een plek om je auto op te laden

Het is weliswaar niet langer nodig om te tanken bij een benzinestation, maar waar kun je dan wel je auto opladen? Je hebt de opties voor publieke laadpalen. Door het toenemende aantal elektrische voertuigen ontstaat er echter een tekort hieraan. Met een eigen laadpaal kun je gewoon voor de deur tanken. Wanneer je  ’s avonds thuis komt van werk, kun je je auto in pluggen. Zodat je er niet meer over hoeft na te denken in de ochtend. Bovendien is het stroomtarief thuis voordeliger dan het tarief van een publieke laadpaal. 

Temperatuur regelen op afstand

Staat je EV aan de laadpaal voor de deur? In de winter kun je het via de app voorverwarmen. Door wat extra stroom te gebruiken van de laadpaal kan de warmtepomp je ruiten ontdooien. En in de zomer kun je ervoor kiezen om het juist af te laten afkoelen. 

Sneller en veiliger

Het is mogelijk om elektrische autos op te laden met een normaal stopcontact. Maar het gebruik van een laadpaal is sneller en veiliger. Een laadpaal kan een vermogen aan van 3,7 kWh – 22kWh. Dit is afhankelijk van het vermogen van je woning. Een gewoon stopcontact kan vaak niet meer dan 3,5 kWh aan. Bovendien is er geen brandgevaar bij het gebruik van een laadpaal, wat wel het geval kan zijn bij een stopcontact. Ook voorkom je dat zekeringen door branden.