Zo kies je een windscherm voor je scooter

Heerlijk, je hebt eindelijk je eigen scooter! Nu kun je lekker rondrijden, hoef je niet meer door de regen te fietsen en ben je overal sneller. Een scooter is niet voor niets zo populair. Een windscherm voor je scooter is echter in vele opzichten onmisbaar.

Windscherm breed stuur

Nederland staat niet bekend om het goede weer. We hebben vaak te maken met regen, windstoten, sneeuw en meer. Op je scooter ben je overgeleverd aan de elementen en heb je daar nog meer last van dan wanneer je op een fiets zit of loopt. Je bent immers op een scooter veel sneller en vangt dus ook meer wind. Daar krijg je het weer koud van. Er zijn een aantal producten die dit echter helpen voorkomen:

  • een windscherm
  • een beenkleed
  • extra warme handschoenen
Windscherm

Welke accessoires heb ik nodig?

Als je goed beschermd wil zijn tegen wind en kou, dan is alleen een scooter niet voldoende. Welke accessoires je nodig hebt, hangt af van hoe en wanneer je rijdt, en wat voor scooter je hebt.

Een item dat wellicht voor iedereen onmisbaar is, zal toch wel het windscherm zijn. Een windscherm helpt niet alleen tegen wind, zoals de naam insinueert. Het beschermt je ook tegen regen spetters en eventueel vallende sneeuw. Een windscherm houdt je warm en beschermt je zicht. In slecht weer kan het moeilijk zijn om goed te zien. Met een windscherm zorg je dus ook dat je veiliger bent dan zonder.